Козметични емулсии II ниво (напреднали)

Ако за вас вече няма тайни как се случва магията на козметичните кремове, но искате да задълбочите знанията си след Курса по козметични емулсии за начинаещи, то този курс е точно за вас. За да се включите в този курс, е необходимо да сте участвали в Курса за начинаещи.
Козметичният крем представлява хармония между науката, естетиката и наслада за всяко наше сетиво.
Настоящият курс е с подчертано научен контекст, но това не трябва да плаши желаещите да научат всички тайни на бялата козметика. 
Както обикновено, в началото обсъждаме козметичните форми, за да се впуснем този път дълбоко в принципите на физикохимията, които важат дори за най-обикновените кремове на рафтовете на всеки супермаркет. Емулсионната козметична форма има своите предимства, които надвишават тези на базовите масла. По време на курса обсъждаме и конкретните функции на козметичните емулсии, каква емулсия да създадем според случая и откъде точно да тръгнем за да я създадем.

Разширяваме кръгозора си относно компонентите на козметичната емулсия. Повърхностното и междуфазовото напрежение в емулсиите са фактори, които не само не трябва да пренебрегваме, а и трябва да можем да управляваме, тъй както и силите на привличане и гравитацията. Създаването на идеалната козметична емулсия е резултат от знания и изчисления. Трябва да познаваме и евентуалните причини за проблеми при козметичните кремове.
Активните съставки имат своята философия, която е необходимо да се научим да познаваме от основи.

Курсът по емулсии за напреднали се състои от две части – теория и практика.

В практическата част всички участници, използвайки опита си от Курса по козметични емулсии за начинаещи, участват във формулирането на по-сложни и интересни емулсионни варианти, като предназначението и компонентите им го избират самите участници посредством отворена дискусия. След необходимите стъпки по формулирането и необходимите изчисления се пристъпва към работа, като в изработката на продукта участват всички.

Курсът е любителски и не дава професионална квалификация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.