УСЛУГИ

С какво мога да ви бъда полезна?

Консултация за правилна грижа за вашата кожа
Мога да ви предложа лична консултация за правилната, сигурна и ефикасна употреба на козметични продукти въз основа на вида на вашата кожа и нейните индивидуални характеристики. Ще бъдем аз и вие, а под „светлините на прожектора“ ще бъде вашата кожа, която освен физическата функция да „облича“ организма, всъщност е  вашият основен инструмент за комуникация и социално представяне.  Важно да я поддържате, и още по-важно е да я поддържате правилно.
Целта е да създадем заедно, с течение на времето, най-добрите условия за вашата кожа, чрез внимателен, независим и непредубеден подбор сред огромния асортимент на пазара. Моята цел е да помогна на вашата кожа да намери по възможно най-естествения път своя баланс чрез внимателен персонален подбор на най-подходящите козметични средства само и единствено за вас. Моята консултация не може да замени, или отрече консултацията от лекар.

Непредубедена консултация по отношение на козметичните съставки и козметични продукти
Напоследък е, бих казала, модерно, да се говори и да се „проверяват“ в нарочни сайтове козметичните съставки. В това няма нищо лошо, но незапознатият с науката „козметология“ всички свързани с нея научни звена потребител счита, че подобни източници са изчерпателни и още повече неутрални. За да се оцени обаче която и да е козметична съставка, трябва да има критерий за нейното оценяване, и до момента не съм попаднала на безпристрастна оценка в този смисъл.
Другият момент е, и държа да го отбележа, че съвкупността от определени съставки, всяка от които има определено „поведение“ върху кожата, не предава автоматично тези качества в непроменен и неповлиян вид в крайния продукт. Важно е да се познава синергичното им действие, а това енциклопедията „интернет“ няма как да ви го предложи. Вариантите са изключително много и често непредвидими.  Необходимо е да се разглежда всеки отделен случай и синергия.

Козметични процедури
– Мануален лечебно-терапевтичен масаж
– Мануален лимфен дренаж на лице и деколте.
– Ултразвуков пилинг
– Ултразвуков лифтинг
– Радиочестотен лифтинг
Аз работя предимно с ръцете си. За мен кожата като социална, сетивна и физиологична преграда е издигната на пиедестал. Разчитам освен на механичната физическа ефективност на процедурата, която апаратът ще извърши напълно безпристрастно, и на психосоматичното положително въздействие от работата с ръцете си, което пък е напълно пристрастно и в което ангажирам цялото си старание за успешно завършване на процедурата или цикъла от процедури.

Курсове, индивидуални и групови обучения
В момента моето портфолио от любителски курсове включва:
– Опознаване на козметичните съставки с помощта на професионалист чрез международната номенклатура INCI
– Хиалуроновата киселина в козметиката
– Козметични емулсии I ниво (начинаещи)
– Козметични емулсии II ниво (напреднали)
– Козметични емулсии III ниво (супернапреднали)
– Курс по миещи средства

Продуктови консултации
– изготвяне на рецептури за продукти и продуктови линии
– легализиране на козметика

Многоезична комуникация
Предлагам гореизброените услуги на български, английски и италиански език. Мога да ви съдействам за симултанен или писмен превод в областта на козметиката, химия, физика, биология и т.н.

За контакт с мен: valentina[at]cosmetology[dot]bg